3X inspiratie op wandtegels

 Wandtegels zie je vaak in keukens, badkamers, en wc ruimtes. Het fijne aan wandtegels is dat het gemakkelijk in de schoonmaak is. Echter kan je wandtegels overal mooi verwerken. In dit stuk wordt gezorgd dat jouw inspiratie aan het eind aanzienlijk verruimd is!

1. Mozaïek wandtegels

Mozaïek tegels zijn kleine uitgesproken tegels die vaak als eyecatcher wordt gebruikt. Je zou er een achterwand mee kunnen bekleden. Mozaïek kan voor een vrolijk en frisse uitstraling zorgen mits goed toegepast. Met mozaïek moet je wel oppassen dat je het niet overdrijft, het kan al snel heel druk overkomen en doen duizelen. Kies voor kleuren die dicht bij elkaar liggen en pas het toe op bepaalde gebieden.

2. Visgraat wandtegels

Visgraat is erg hip op dit moment. In bladen zie je het vooral voorkomen in vorm van vloeren en dan vaak hout of laminaat. Visgraat erg fraai en speels, dus waarom niet op de wanden? Een visgraat patroon is een leuke manier om te passen op wanden door middel van tegels. Het plaatsen van visgraat kan een hele moderne of klassieke look geven afhankelijk van de indeling van de ruimte. Het plaatsen van visgraat is erg mooi maar vooral lastig, laat dit daarom doen door een professional. Koop altijd meer als dat je in principe nodig zou hebben aan oppervlakte omdat er vele meter verloren kunnen gaan in het afsnijden tijdens het plaatsen van de tegels.  

3. Betonlook wandtegels

Nog een opkomende trend is het in huis halen van een stoere industriële look. Met het plaatsen van betonlook tegels zet je gelijk de toon in de desbetreffende ruimte. Het gevaar van het gebruik in betonlook tegels is dat de ruimte al snel kil kan aanvoelen. Daarom is het vaak mooi om het te compenseren met goud en wit tinten, zwarte elementen en accessoires van hout. Het toepassen van betonlook tegels wordt geadviseerd op ruime ruimtes omdat het kleine ruimtes nog kleiner kan doen lijken.