4 aandachtspunten bij het kopen van hondenbrokken

Heb je een hond thuis? Dan moet je deze dagelijks te eten geven. De meeste mensen schotelen hun hond brokken voor. Dankzij deze voeding krijgt jouw hond voldoende voedingsstoffen binnen. Helaas bevatten lang niet alle hondenbrokken evenveel voedingsstoffen. Koop daarom nooit lukraak hondenvoer, maar neem hier de tijd voor. Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij zetten hier 4 aandachtspunten bij het kopen van hondenbrokken op een rijtje.

1. Koop brokken met verschillende voedingsstoffen
Net als mensen halen honden ook energie uit eten. Zorg er daarom altijd voor dat je brokken koopt die verschillende soorten voedingsstoffen bevatten. Koop bij voorkeur brokken die voldoende vitaminen en mineralen bevatten. Deze voedingsstoffen hebben namelijk een positief effect op de spieren en de werking van het lichaam van jouw hond. Zorg er daarnaast voor dat jouw hond voldoende vetten binnenkrijgt, want hier haalt het dier zijn energie uit.

2. Zoek uit of jouw hond geen allergieën heeft
Omdat je zoveel keuze hebt op het gebied van hondenbrokken, kiezen sommige mensen lukraak een brok uit. Dit is niet verstandig. Waarom niet? Omdat honden allergieën kunnen hebben. Schotel jij jouw hond brokken met granen voor en begint het dier na het eten op verschillende plekken te krabben? Dan kan dit duiden op een allergische reactie. In dat geval doe je er goed aan om jouw hond voortaan hondenvoer zonder granen voor te schotelen.

3. Kijk naar de ingrediënten
Als je al jarenlang een hond hebt, weet je waarschijnlijk precies welke brokken je moet kopen. Heb je pas sinds kort een hond? Dan vraag jij je mogelijk af welke hondenbrokken het meest geschikt zijn. Zoals we hierboven al aanhaalden, doe je er goed aan brokken met verschillende voedingsstoffen te kopen. Aan de voorkant van de zak kun je vaak niet zien wat er allemaal in het voer zit. Kijk daarom eerst welke ingrediënten er verwerkt zijn in de brokken. De ingrediënten staan vaak op de achterkant van de zak. Weet je dat jouw hond allergisch is? Kijk hier dan sowieso naar de ingrediënten. Dankzij de ingrediëntenlijst achterhaal je namelijk snel of het voer geschikt is voor jouw hond.

4. Houd rekening met de ontwikkeling van jouw hond
In de gemiddelde dierenwinkel heb je keuze uit allerlei soorten hondenbrokken. Dit maakt het er niet makkelijker op om geschikte brokken te vinden. Sommige mensen gebruiken jarenlang dezelfde voeding voor hun hond. Als het dier zijn voerbak keurig leeg eet, zie je mogelijk geen reden om over te stappen op andere brokken. Toch is het verstandig om rekening te houden met de ontwikkeling van jouw hond. Een volwassen hond geef je bijvoorbeeld geen puppybrokken. Stap je over op ander voer? Doe dit dan geleidelijk. Meng bijvoorbeeld twee soorten voer met elkaar, zodat jouw hond aan het nieuwe voer kan wennen.