4 tips voor een leuke familie fotoshoot

Familie foto’s zijn al een tijdje niet meer wat het vroeger was. Tijden waarin er werd geposeerd bij een bloemenstruik zijn voorbij.  Steeds vaker kiezen mensen ervoor om eens per jaar een professionele familie fotoshoot te houden. Maar hoe zorg je nou elke keer weer voor het perfecte plaatje? In dit stuk vind je tien handige tips die je daarbij helpen.

 

 

  • Op elke foto een scherpe gezicht

 

Het klinkt heel logisch, maar nog te vaak staan gezichten niet scherp op de foto. Onscherpe ogen zorgen namelijk voor een onpersoonlijk beeld. Het is dus erg belangrijk dat de diafragmawaarde groot genoeg is.

 

 

  • De juiste keuze qua licht

 

Goed licht is erg belangrijk in een goede foto. Goed licht zorgt ervoor dat je de sluitertijd kan verlagen en je de kans op bewegingsonscherpte verlaagd. Meest ideale locatie voor een familie fotoshoot is dan vaak ook een fotostudio of een park in de buitenlucht op een heldere dag.

 

 

  • Loskomen van de achtergrond bij een familie fotoshoot

 

Wanneer je de gehele familie goed tot zijn recht wilt laten komen is een rustige en neutrale achtergrond vaak het best. Let wel op dat je met de familie afstemt welke kleur en ondertonen er wordt gedragen als het om kleding gaat. Het is  verstandig dit af te stemmen zodat jullie niet met elkaar vloeken. Vaak beschikt een foto studio over een aantal achtergronden. Wanneer de familie goed op elkaar is afgestemd zal het de kans op vloeken met de achtergrond aanzienlijk doen verminderen.

 

 

  • Spontane familie fotoshoot of geposeerd

 

Een familie portret is vaak geposeerd, iedereen kijkt in de camera en lacht op hetzelfde moment. Maar vaak is het ook leuk om juist iedereen in zijn natuurlijke staat vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig moment kletsen in de keuken.

 

Het houden van een familie fotoshoot is erg leuk en waardevol, geniet daarom vooral van het moment