Aandachtspunten voor de grote reiziger

Het is tegenwoordig erg eenvoudig om over de hele wereld te reizen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen dol zijn op reizen en het liefst zoveel mogelijk landen willen bezoeken. Vooral verre landen spreken erg aan omdat de cultuur en de natuur zo anders zijn dan wat je gewend bent. Als jij ook zo gek bent op reizen, dan weet je misschien wel dat het belangrijk is om goed voorbereid op reis te gaan. Een goede voorbereiding zorgt er tenslotte voor dat je optimaal kunt genieten als je de bestemming eenmaal bereikt hebt.

Bedenk vooraf wat je wil gaan doen

Het leukste van op reis gaan is natuurlijk om nieuwe landen en steden te ontdekken. Om alvast in de stemming te komen kun je voorafgaand aan de vakantie al opzoeken wat er in de omgeving te doen is. Zo kun je ook beter bedenken wat je mee wilt nemen. Voor een bergwandeling heb je bijvoorbeeld stevige schoenen nodig, terwijl je voor een stedentrip misschien een kleinere tas bij je wilt hebben. Om informatie te vinden kun je folders bij een reisbureau raadplegen, op internet zoeken en tips van andere reizigers lezen.

Maak van tevoren een lijst van wat je mee wilt nemen

Een paar dagen voordat je vertrekt begin je waarschijnlijk al met het bedenken van welke spullen je mee moet nemen. Het is slim om daar alvast een lijstje voor te maken zodat je niet op het laatste moment nog gestrest in moet pakken of dat je belangrijke spullen vergeet. De spullen die je meeneemt zijn afhankelijk van de bestemming en van wat je gaat doen. Als je naar een kouder land gaat om veel te wandelen en om steden te bezoeken, dan is warme kleding en een stevig paar schoenen van belang. Ga je juist op zonvakantie, dan neem je luchtige kleding, zwemkleding en een paar slippers mee. Wat je meeneemt hangt af van jouw manier van reizen. Sommige mensen nemen alles mee wat maar van pas kan komen, terwijl anderen juist zo licht mogelijk willen reizen.

Houd rekening met je bagage als je gaat vliegen

Als je met het vliegtuig reist zul je rekening moeten houden met je bagage. Voor de bagage naast je handbagage moet je extra betalen en je zult langer moeten wachten op het vliegveld. Ook komen er meer kosten bovenop als je bagage te zwaar is. Deze ongemakken kun je voorkomen door alleen het noodzakelijke mee te nemen en door je koffer vooraf zelf te wegen als je deze hebt ingepakt. Je kan dan eventueel nog besluiten om spullen thuis te laten.

Koop een goede koffer

Als je op reis gaat vind je het vast belangrijk dat je spullen veilig zijn opgeborgen en dat je ze makkelijk mee kunt nemen. Een goede koffer is één van de belangrijkste reisartikelen, dus bedenk ruim van tevoren welke koffer het handigst is. De juiste koffers kopen kan wat lastig zijn vanwege de vele keuzes die je kunt maken. We geven je enkele voorbeelden van koffers en de voordelen. Zo is een zachte koffer een goede keuze als je een lichte koffer wilt. Hierdoor neem je geen onnodig gewicht mee en kun je meer gewicht aan bagage meenemen. Een harde koffer is juist erg stevig waardoor je deze met een gerust hart kunt gebruiken voor een vliegreis. Een trolley koffer is in diverse inhoudsmaten verkrijgbaar waardoor vrijwel iedereen een geschikte variant kan vinden. Een trolley koffer is gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes en het handvat. Ga je naar Canada of de Verenigde Staten? Maak dan gebruik van een TSA-slot koffer. Dit slot kan zonder te forceren opengemaakt worden door de douane bij een controle.

Berg je belangrijke spullen goed op

Eenmaal op de bestemming aangekomen is het belangrijk om spullen zoals je portemonnee, telefoon en paspoort goed op te bergen. Vooral in grote steden en toeristische gebieden loop je helaas het risico om bestolen te worden. Je kunt de kans wel verkleinen door het de zakkenrollers moeilijk te maken. Draag bijvoorbeeld je tas voor je zodat je deze makkelijk in de gaten kunt houden en laat je arm over de tas heen hangen. Berg je spullen op in een binnenvakje met rits.