De halve marathon van Barcelona

Als je aan deze halve marathon denkt, komt waarschijnlijk de naam Florence Kiplagat in je op. Zij verbrak namelijk haar eigen wereldrecord voor de halve marathon in 2015. Of je nu zo snel bent als haar of niet, meedoen aan deze halve marathon is een geweldige ervaring.

Het parcours van de halve marathon

Omdat er niet veel hoogteverschil is op het parcours (op een paar kleine uitzonderingen na), is het mogelijk hier een goede tijd neer te zetten. De temperatuur is vaak ook ideaal, want deze ligt gemiddeldl tussen de 10 en 14 graden. Omdat je om 8u45 al start, heb je ook nog niet zo’n last van de felle Spaanse zon. Kortom, het is een fijn parcours.

Nu is Barcelona natuurlijk een prachtige stad, en ook tijdens het lopen kun je daar best goed van genieten. Maar omdat je op dat moment toch meer bezig bent met het lopen, kun je het beste een dag eerder naar je bestemming komen om een beetje de toerist uit te hangen. Vooral als je met supporters komt is het natuurlijk fijn om samen te genieten voor de grote dag.

Handige informatie over de halve marathon van Barcelona

In 2020 zal de halve marathon van Barcelona op 16 februari plaatsvinden. Zoals we al eerder zeiden, is de start om 8u45. De tijdslimiet is 2u45, waardoor je dus sowieso voor het middaguur klaar bent. Na een goede lunch is het dus mogelijk om een rustige middag in de stad door te brengen om bij te komen, en na te genieten van dit mooie evenement.

Qua verzorging hoef je je ook zeker geen zorgen te maken. Elke 5 km staat er water en sportdrank klaar. Bij de finish kun je bananen en mandarijnen krijgen om snel weer te herstellen.

Naast heerlijk vers fruit krijg je uiteraard ook een medaille wanneer je de finish hebt bereikt. Dat is een mooi aandenken aan dit geweldige evenement.