De voordelen van een borstvoedingsdoek

Geef jij je baby regelmatig borstvoeding maar vind je het ongemakkelijk om dit in het openbaar te doen? Je kunt dan een borstvoedingsdoek gebruiken. Deze doek leg je over je baby heen zodat je borst niet zichtbaar is. Dankzij deze doek kun je overal discreet je baby laten drinken. Je hoeft je dan niet langer opgelaten te voelen en het is veel aangenamer voor je baby. De borstvoedingsdoek is makkelijk mee te nemen. Ook is de doek erg eenvoudig te gebruiken.

Wat is een borstvoedingsdoek?

Een borstvoedingsdoek lijkt een beetje op een schort. Aan de bovenkant is een lus bevestigd die je om je nek kan doen. Zo blijft de borstvoedingsdoek op de juiste plek zitten. Je hebt dan je armen vrij om je baby vast te houden en te voeden. De doek is lang en breed genoeg om je bovenlijf te bedekken. Dankzij de extra stof aan de zijkant kun je de doek over je armen heen slaan. Je weet dan zeker dat niemand iets kan zien. In de halslijn is een versteviging aangebracht zodat de halslijn open blijft staan. Hierdoor kun jij je baby tijdens het voeden in de gaten houden. De doeken zijn gemaakt van katoen. Dit natuurlijke materiaal ademt en voelt aangenaam aan. Dankzij de stevige stof schijnt de doek niet door, ook niet als de zon fel schijnt. Daarnaast zal de wind de doek niet snel open laten waaien. Je kan tevens kiezen voor een borstvoedingsdoek met extra functies. Er zijn bijvoorbeeld doeken waar klittenband aan bevestigd is. Je kunt dan de fles vastmaken aan de doek zodat je kindje zelf kan drinken. Jij hebt dan een arm vrij om je kindje gerust te stellen of te knuffelen. Je kan ook kiezen voor een doek die je over je schouder hangt. Vervolgens leg je de doek over je baby heen. Dankzij de open strook in het midden kun jij de baby zien tijdens het voeden. Borstvoedingsdoeken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Het is daardoor niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Je kunt de doek eenvoudig opvouwen en meenemen in een tas met andere benodigdheden voor je baby.

De redenen om een borstvoedingsdoek te gebruiken

Het idee achter een babyvoedingsdoek is dat jij je baby kunt voeden in het openbaar, zonder dat iemand je borsten ziet. Dit is een fijne oplossing voor vrouwen die hun baby graag voornamelijk moedermelk willen geven. De kans is namelijk groot dat jij met je baby op pad gaat, waardoor je in het openbaar een voedingsmoment in zal moeten lassen. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet met een deels ontbloot bovenlijf in een café te zitten. In plaats daarvan doe je de borstvoedingsdoek om en je houdt je baby vast onder de doek. Je kunt dan met een gerust gevoel je baby laten drinken, aangezien niemand iets kan zien. Doordat je rustiger bent gaat het melk geven ook makkelijker. Als je gespannen bent kan het zijn dat de melk wat moeizamer uit de borst komt. Van dit probleem heb jij geen last als je een borstvoedingsdoek gebruikt. Het gebruiken van een borstvoedingsdoek is ook prettig voor je baby. Als je baby afgeleid raakt door geluiden en bewegingen, dan zal het voeden wellicht wat lastiger zijn. Door de doek te gebruiken heeft je baby meer rust.

Tagged on: