Dit is hoe je weer versneld naar werk kunt gaan

Het is erg vervelend wanneer je door ziekte of andere omstandigheden niet meer naar werk kunt gaan. De redenen daartoe kunnen verschillen van fysieke tot mentale klachten. Er zijn verschillende manieren om weer versneld naar werk te gaan, daarbij is het belangrijk om te kijken wat het best bij jouw situatie past.

 

Tips als het gaat om versneld naar werk gaan.

In eerste instantie is het erg belangrijk om goed te luisteren naar jouw lichaam en daarnaast hulp te zoeken bij een professional. Een professional werkt hier dagelijks mee en weet jou dan ook op een juiste manier op weg te helpen. Hierbij wordt er goed naar jouw huidige situatie en speelt de professional daar op in. Het is belangrijk dat het proces geleidelijk aan verloopt om een terugslag te voorkomen.   

 

Zoek professioneel hulp om weer versneld naar werk te gaan

Zowel voor jou als je werkgever is het erg vervelend om in een situatie te belanden waarbij je niet meer naar je werkt kunt gaan. Het is belangrijk dat jij en je werkgever arbeidsmogelijkheden inzetten tot het zoeken naar passend werk. Mobiliteitsprogramma’s helpen je erbij om versneld naar werk te gaan, dit is fijn voor zowel jou en je werkgever. 

 

Wat kun je voorkomen door weer versneld naar werk te gaan?

Als de nodige stappen niet worden genomen, kan het zijn dat je in een langdurig verzuimen sleur terecht komt. Dit wil je voorkomen omdat je ander te maken kan krijgen met verschillende instanties. Denk hierbij aan bedrijfsartsen, re-integratiecoaches en arbeidsdeskundige. Door het aangaan van een mobiliteitsprogramma waarbij er wordt gekeken naar het versneld naar werk gaan, kom je in aanmerking met een team van professionals die jou helpen bij een succesvolle re-integratie. Dit zorgt er voor dat je verzuimduur aanzienlijk korter wordt, daar doe je jezelf en je werkgever enorm plezier aan.