Essentiele spullen die je nodig hebt voor een babykamer

Wanneer je in verwachting bent van je eerste kindje is dit een hele spannende periode. De hormonen gieren waarschijnlijk door je lijf en er gaat een hoop veranderen. Het is dan ook veel geregel in de periode van je zwangerschap. Maar, daarbij komt ook zoveel leuks om de hoek kijken. Je kan bijvoorbeeld een babykamer gaan inrichten, geheel naar jouw wens en die van je partner. Daarbij hoort natuurlijk baby speelgoed, een nieuw kleurtje aan de muur, maar ook wat cruciale benodigdheden. Het geeft veel ouders rust als de babykamer ver voor de verwachte geboortedatum gereed is, zodat je je daar in elk geval niet meer druk om hoeft te maken. Een aantal essentiële aankopen voor de babykamer staan hier op een rijtje. 

Belangrijkste spullen

We beginnen dit lijstje met de belangrijkste spullen voor de babykamer, deze heb je in elk geval nodig. Dit zijn dingen als een wiegje, compleet met matras en laken zodat je kleintje in elk geval lekker kan slapen. Ook belangrijk zijn gordijnen en een commode. Een commode heeft bij voorkeur ook ruimte om luiers en andere belangrijke spulletjes op te bergen, zodat je deze altijd bij de hand hebt. 

Handig om te hebben

Naast de cruciale dingen die genoemd zijn, is er een hele lange lijst een spullen die handig zijn om te hebben in een babykamer, maar minder noodzakelijk zijn. Een kast is bijvoorbeeld handig voor het opbergen van spullen, maar in een kleine babykamer past deze misschien niet in dezelfde ruimte. Een babyfoon in de kamer is ook handig, maar niet elke ouder acht dit als een noodzakelijke tool. Veel moeders kiezen voor het plaatsen van een goede stoel in de babykamer. Hier kan je dan lekker op zitten terwijl je je baby voeding geeft. 

Tijd voor details

Denk je dat je alles wel hebt? Dan kun je overgaan op accessoires. Deze heb je niet echt nodig, maar zijn wel leuk om je babykamer gezellig te maken. Een grote knuffel in de kamer, speelgoed in de kasten en misschien wel een leuk schommelstoeltje. Zet de babykamer alleen niet te vol. Dit oogt onrustig en je hebt daarnaast natuurlijk ook genoeg ruimte nodig om je baby te verzorgen zonder over spullen heen te struikelen.