Goede drone

Wat is een goede drone? Het lijkt zo’n simpele vraag. Maar het is maar net wat je van de drone verwacht. Het principe van de drones komt allemaal op hetzelfde neer. Het gaat om een op afstand bestuurbaar luchtvaartuig dat gebruik maakt van verschillende propellers om op te stijgen en te manoeuvreren. Bij het op afstand besturen begint al het verschil. Er zijn drones die gecontroleerd worden door een traditionele radiografische afstandsbediening met twee sticks. Er zijn er met een pistoolgrip-controller en anderen worden bestuurd met een smartphone. Wat is nou goed? En wat is beter?

Welke controller moet je kiezen?

Afhankelijk van het gebruik van de drone kun je voor een toestel kiezen met een bepaalde controller. Wil je groeien in het beheersen van het toestel en later naar een groter model, begin dan ook met een drone met eenzelfde soort controller. Bij verschillende drones kun je zelf de controller kiezen en die ook gebruiken voor andere drones. Bij anderen zit de controller er al bij. Bij race drones is de meegeleverde controller vaak van het type met pistoolgrip. Dit vraagt om een andere vaardigheid dan de traditionele stick controller. Maar je kunt niet zomaar zeggen dat de een beter is dan de ander.

Een geschikte drone

De controller of afstandsbediening is dus afhankelijk van het type drone dat je wilt gaan vliegen. Wil je vervolgens mooie luchtopnamen maken dan zal de drone moeten beschikken over een geschikte camera. Wil je als vlieger het beeld van de virtuele piloot beleven met First Person View dan is het koppelen van de controller en een smartphone een optie. Selfie Drones hebben juist alleen de smartphone nodig om bestuurd te worden. Let daarom goed op de technische specificaties bij de verschillende drones zodat die bij je ambities past.

Een drone kiezen

Zodoende zal je een drone kiezen die past bij het gebruik dat je voor ogen hebt. Daarmee wordt veelal ook het type controller bepaalt. Bij Ready To Fly modellen is de meeste geschikte controller in het pakket bijgevoegd. Ervaren vliegers kunnen kiezen voor een zelf bepaalde combinatie tussen zender en drone. En wat dan de beste combinatie is kan altijd worden bevestigd door een ervaren drone specialist. Zo kun je de drone kiezen die het beste bij jou en je verwachtingen past, rekening houdend met het budget dat je voor deze hobby beschikbaar hebt.

Waar koop je een goede drone?

Wanneer de drone aan de verwachtingen voldoet is de drone goed. Wat is dan de beste drone voor jouw budget en verwachtingen? Met alle verschillende prijsklassen in het aanbod van radiografisch bestuurbare toestellen is het moeilijk de goedkoopste met de duurste te vergelijken. Het gaat dan om de prijs-kwaliteit verhouding. In principe zijn alle drones in het assortiment van een gespecialiseerde drone shop goed te noemen. Ze zijn door de winkel al geselecteerd op kwaliteit. Ga je een drone kopen doe dat dan ook bij een winkel en webshop waar ze deskundig advies kunnen geven.

Tagged on: ,