Heren mode trends, tips en updates 2021

Een van de meest belangrijke items in de kledingkast van de man is toch wel het overhemd. Maakt niet uit waar je bent in de wereld, wat voor gelegenheid een overhemd kan altijd. Het kan voor casual, het kan voor zakelijk. Het kan in Hong Kong, het kan in Chili. Overal en altijd is een overhemd een kledingstuk waar de moderne man op kan vertrouwen.

Genoeg ode aan het overhemd. Zijn er nog veranderingen op overhemd vlak voor het komende fashion seizoen? Qua kleuren zien we dat steeds meer mag en ook in meer branches. Dus het is niet meer louter een klassiek wit overhemd of licht blauw dat de klok slaat maar denk ook aan meer alternatieve kleuren zoals groen en roze zelfs. Er is een stuk meer mogelijk vandaag de dag voor de mannen dus kies eens een ietwat meer gewaagde kleur, zoals bijv. zwart wit dessin contrast.

Tip: Calvin Klein ondergoed – SALE tot 70% korting – Gratis verzending en retour

Beroemdheden met hippe overhemden.

Dan de lengte niet geheel onbelangrijk. Nederlanders worden al maar langer. We zijn nu al het langste volk op aarde. En de prognose is dat er alleen maar centimeters bij gaan komen. Maar toch de mode industrie, als we bij veel winkels kijken online en offline lijken beetje achter te lopen. Aanbod voor mannen van 1.90+ is nog redelijk karig. En ook die mannen willen wel eens wat gewaagder overhemd dragen dan louter wit, of zwart of licht blauw. Dus daar valt nog veel winst te behalen en wij verwachten dat dit zal geschiedden in 2011. We zien nu reeds al bijv. bij hemdvoorhem.nl een toenemend aanbod aan mouwlengte 7 overhemden.

Uitgelicht: Tommy Hilfiger ondergoed – SALE tot 70% korting – Gratis verzending en retour

Ten slotte, zullen meer en meer overhemden geheel strijkvrij zijn in 2011. Fabrikanten beginnen te beseffen dat niemand dat strijken echt lijk vindt behalve de wasserette wellicht. Dus er komen meer en meer overhemden op de markt die niet per se gestreken hoeven te worden. Ook op dit vlak is met name hemdvoorhem.nl pionier. De meeste overhemden die daar verkocht worden zijn vrijwel geheel strijkvrij en de verwachting is dat vele webwinkels zullen volgen.  Een ander handig item dat mannen tijd en energie kan besparen zijn overigens sneaker sokken. Ook het vermelden waard, want, sneakersokken helpen mannen omdat ze dan nooit meer hoeven na te denken in de ochtend of de sokken wel matchen met de rest van de outfit.