Kant-en-klare gordijnen of gordijnen op maat?

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Dan heb je keuze uit kant-en-klare gordijnen en gordijnen op maat. Beide soorten gordijnen hebben andere voordelen en nadelen. Het is dus aan jou om te bepalen welke optie het beste is. In de onderstaande alinea’s leggen we uit wat de voordelen van kant-en-klare gordijnen en van gordijnen op maat zijn. Op basis van die informatie kun je bepalen welke gordijnen het meest geschikt zijn voor jouw woning.

 

De voordelen van kant-en-klare gordijnen

Kant-en-klare gordijnen zijn erg handig als je op korte termijn betaalbare gordijnen wil hebben. Doordat de gordijnen al gemaakt zijn kunnen ze snel geleverd worden. Dit duurt vaak slechts enkele dagen. Ook betaal je minder voor kant-en-klare gordijnen doordat ze snel en in grote aantallen geproduceerd worden. Als je liever niet te veel geld uitgeeft zijn kant-en-klare gordijnen een uitkomst. Bij kant-en-klare gordijnen heb je keuze uit diverse modellen. De kans is dus groot dat jij mooie gordijnen in deze categorie kan vinden. Als je kant-en-klare gordijnen gaat kopen zal je goed op de maat moeten letten. De afmetingen moeten natuurlijk wel goed passen bij de ramen waarvoor je gordijnen zoekt. Het is tevens mogelijk om de gordijnen zelf aan te passen. Zo heb je toch gordijnen met de juiste lengte voor een betaalbare prijs.

 

De voordelen van gordijnen op maat

Bij gordijnen op maat is het grootste voordeel dat je de gordijnen helemaal op jouw woning en smaak kunt aanpassen. Dit is ideaal als je ramen hebt die afwijken van de standaard maten of als je een bepaalde lengte voor gordijnen mooi vindt. De lengte van de gordijnen kan namelijk perfect worden afgestemd op jouw wensen. Tevens heb je keuze uit diverse aanpasmogelijkheden. Je kan bij gewone gordijnen bijvoorbeeld kiezen uit diverse plooien en verschillende ophangsystemen. Daarnaast heb je meerdere mogelijkheden voor de zoom aan de onderkant en je kan kiezen of je wel of geen voering wil hebben. Je kan ook andere gordijnen op maat laten maken, zoals vouwgordijnen en rolgordijnen. Het samenstellen van de ideale gordijnen voor alle ramen in jouw woning wordt daardoor erg makkelijk. Vaak betaal je meer voor gordijnen op maat, aangezien er meer tijd gaat zitten in de productie. Je krijgt er dan wel gordijnen voor terug die helemaal bij jouw interieur passen. Door voor gordijnen op maat te kiezen weet je zeker dat de gordijnen precies worden zoals jij in gedachten had.

 

Welke keuze is het beste voor jou?

Het uitkiezen van gordijnen is natuurlijk vooral een persoonlijke keuze. Het is dan ook het beste als jij op je eigen gevoel afgaat wanneer je naar gordijnen gaat kijken. Wel zijn er enkele situaties waarbij de gordijnen op maat of de kant-en-klare gordijnen een betere optie zijn. Heb je bijvoorbeeld ramen die afwijken van de standaard maten? Dan zorgen gordijnen op maat voor het mooiste resultaat. Deze passen perfect bij het raam waardoor het geheel netjes en verzorgd oogt. Als je makkelijk kant-en-klare gordijnen kunt vinden die de juiste afmeting hebben voor jouw ramen, dan zijn deze gordijnen een voordelige keuze. Welke gordijnen je ook kiest, bij beide categorieën heb je keuze uit verschillende gordijnsoorten, materialen, kleuren (zowel neutraal als opvallend) en patronen (zoals strepen en bloemen). Het is dus vrij makkelijk om mooie gordijnen voor jouw woning te vinden.