Landelijke inrichting

Een woninginrichting is meestal onderhevig aan bepaalde trends. Een woninginrichting dat alle lange tijd erg populair is en vrijwel tijdloos is een landelijke inrichting. Deze inrichting is een stijl wat in de richting gaat van de boerderijstijl maar dan niet op de klassieke wijze. Het wordt namelijk gecombineerd met een stijl die doet denken aan landelijke cottages en landhuizen. Ook al woon je gewoon in een drukke stad, thuis kun je lekker landelijk wonen en genieten van de rust en eenvoud dat een landelijke inrichting uitstraalt.

Waar moet een landelijke inrichting aan voldoen?

De rust en eenvoud waar een landelijke inrichting aan moet voldoen bereik je juist niet door je huis op een klassieke boerderijstijl in te richten. Een moderne landelijke inrichting wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en sobere maar warme kleuren. Wel mogen meubels robuust zijn. Dat past ook bij natuurlijke materialen. Een mooie robuuste eettafel of kast bijvoorbeeld. Dit combineer je dan weer met enkele moderne accessoires in dezelfde stijl en kleur. Ook meubels waarin natuurlijke materialen zijn gecombineerd met moderne elementen zullen goed in een landelijke inrichting staan.

Kleuren

Felle kleuren horen in een moderne landelijke inrichting niet thuis. De basiskleuren moeten ook het landelijke karakter belichamen. Net zoals het gebruik van natuurlijke materialen, moeten ook de kleuren een natuurlijke uitstraling hebben. Denk daarbij aan aardkleuren zoals bruin, grijs, beige en wit. Wanneer je wanden met deze kleuren zijn bedekt hoort er ook een bijpassende vloer bij die best donker mag zijn en ook het liefst uit een natuurlijk materiaal bestaat, zoals een houten vloer.

De inrichting

Omdat het een moderne landelijke inrichting is, kunnen moderne meubels erin passen, maar uitsluitend gecombineerd met enkele robuuste meubels van natuurlijke materialen. Zorg nooit dat hele moderne meubels de overhand krijgen, om te voorkomen dat je uitsluitend een modern interieur krijgt en het landelijke karakter verloren gaat. Enkel landelijke meubels kan ook, waarbij je de inrichting afwerkt met uitsluitend moderne accessoires. Prop niet alles vol met accessoires, maar houdt het rustig.