Minimale benodigdheden voor de huisklusser

In je huis zijn vaak wel enkele klusjes die je zelf kunt opknappen. Veel huisklussers vinden het niet nodig om daarvoor een professional in te huren omdat ze het zelf goedkoper kunnen. Het is als huisklusser alleen niet nodig om allerlei dure apparaten en gereedschap aan te schaffen om deze klusjes uit te voeren. Als je slim aankopen doet op dit gebied bespaart je dat een hoop geld en kun je toch zelf alle klussen opknappen. Je hebt dan ook weinig ruimte in je garage of huis nodig om het gereedschap op te bergen.

De accu haakse slijper

Een accu haakse slijper komt bij diverse klussen van pas. Met deze slijper kun je metaal, hout of stenen afzagen op de gewenste maat. Dit is noodzakelijk bij het maken van een houten schutting of bij het aanleggen van een terras in de tuin. Je kunt een slijper ook gebruiken voor de afwerking van materialen. Zo is de haakse slijper geschikt om mee te polijsten en te ontroesten. Dit is erg handig als je oude materialen wil hergebruiken.

Bij het gebruik van een accu haakse slijper is het zeer belangrijk om jezelf te beschermen. Draag bijvoorbeeld een beschermkap die je ogen beschermt tegen deeltjes die wegvliegen tijdens het slijpen. Let erop dat de machine uit staat als je de stekker in het stopcontact doet. Zo voorkom je dat de machine plotseling aangaat en er ongelukken gebeuren. Hetzelfde geldt voor het verwisselen van schijven. Controleer voor gebruik of de slijpschijf geschikt is voor het materiaal dat je wil slijpen. Zorg ervoor dat het materiaal stevig vastligt zodat het niet weg kan schieten. Met een goed verlicht werkblad heb je veel beter zicht tijdens het slijpen.

Een accu haakse slijper wordt vaak geleverd zonder accu’s en een oplader. Deze kun je apart bestellen naast de slijper. Bij elke slijper staat aangegeven welke spullen wel meegeleverd worden. Dit zijn bijvoorbeeld een handvat, een afbraamschijf, een zijhandgreep en een zaagbladsleutel. Het is verstandig om van tevoren te bedenken welke accessoires jij nodig hebt zodat je een passende slijper kunt vinden.

De multitool

Een multitool is de ideale oplossing voor huisklussers. Met deze tool kun je meerdere soorten klussen opknappen terwijl je maar één apparaat nodig hebt. Een multitool set bestaat uit het apparaat zelf met een breed scala aan accessoires. Enkele voorbeelden van deze accessoires zijn schuurbladen, invalzaagbladen, schrapers en units voor het afzuigen van stof. Bij de meeste multitools wordt een gereedschapskist geleverd waarin je alles netjes kan opbergen. Een multitool kun je onder andere gebruiken om te zagen, te schuren en te schrapen. Sommige tools bevatten ook led verlichting zodat je goed kunt zien wat je doet. Diverse bekende merken zoals Bosch en Makita bieden multitools aan. Multitools zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen waardoor elke thuisklusser een geschikte tool kan vinden. Een multitool kun je uitstekend gebruiken in combinatie met een accu haakse slijper. Met de slijper zaag je iets op maat en vervolgens gebruik je de multitool voor de afwerking.