De onderscheidende schoenen van Sperry

Met een leuk paar schoenen maak je een outfit helemaal af. Je kunt in diverse winkels en webshops dan ook veel unieke en opvallende schoenen vinden. Daarnaast heb je keuze uit diverse stijlen, van netjes en zakelijk tot sportief en casual. Achter sommige schoenmerken zit zelfs een bijzonder verhaal. Dat geldt ook voor de schoenen van het merk Sperry. Dit merk staat bekend om de bootschoenen met een goede anti-slip zool. Deze schoenen zijn geschikt voor jou als je een zool met grip belangrijk vindt en een marineachtige stijl kunt waarderen.

Het ontstaan van het merk Sperry

Achter de schoenen van Sperry zit een bijzonder verhaal. Paul Sperry, de bedenker van deze schoenen, werkte bij de marine tijdens de Eerste Wereldoorlog. De schepen hadden zeer gladde dekken waardoor Paul Sperry bijna was omgekomen. Hij nam zich voor om de ideale bootschoen met anti-slip te ontwikkelen zodat men veilig op een glad dek kan staan. De inspiratie voor de anti-slip zool kwam van de hond van Sperry. Nadat hij zijn hond zonder moeite over ijs zag lopen, heeft Sperry in zijn eigen schoenzolen een patroon gemaakt dat lijkt op de poten van een hond. Dat was het begin van het merk. In een korte tijd werden zijn schoenen zeer populair. Zelfs de Amerikaanse marine benoemde één van zijn modellen als officiële schoenen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De schoenen van Sperry

Het is geen verrassing dat de schoenen van Sperry doen denken aan de marine, aan het strand en aan de zee. De schoenen zijn voorzien van een dikke zool met anti-slip. De bovenkant van de schoen is gemaakt van textiel of canvas. Dankzij de veters kun je de schoen strakker of losser maken. Deze schoenen zijn ideaal voor de zomer, aangezien de voering gemaakt is van textiel. Dit voelt luchtig en prettig aan tijdens warm weer. De Sperry schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, roze en blauw. Als detail hebben bepaalde modellen een veter die langs de rand van de schoen loopt. Dit geeft de schoenen een extra marine gevoel. Je kan ook kiezen voor een model met een patroontje of met stoere stiksels. Sperry biedt schoenen voor zowel dames als heren. De Sperry dames schoenen hebben een vrouwelijke uitstraling door de zachte kleuren. De herenschoenen zijn juist wat stoerder door de donkere kleuren en stiksels.

De Sperry schoenen combineren

De uitstraling van de schoenen maakt ze de ideale zomerschoenen. Je kunt deze bootschoenen op verschillende manieren combineren voor een zomerse outfit. Combineer ze bijvoorbeeld met een jeans met opgerolde pijpen, met een rok of met shorts. Ook qua bovenkleding zijn er diverse mogelijkheden, zoals een tanktop, T-shirt en eventueel een vest of jasje. Als je helemaal in de marine sfeer wilt blijven zijn wit, blauw, rood en streepjes erg geschikt. Wil je een minder casual uitstraling? Je kan de schoenen dan combineren met een nette broek en een blazer voor een nette look. Doordat de schoenen in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn, kun je ook een paar uitkiezen dat past bij de kleuren die jij het liefst draagt. Natuurlijk kun je deze schoenen ook in andere seizoenen dragen. Voor extra warmte kun je sokken, een panty of pantykousjes dragen. Zo kun je het hele jaar de schoenen gebruiken.

De bootschoenen dragen

Je kunt de schoenen voor diverse gelegenheden dragen, bijvoorbeeld op een vrije dag, op het werk en tijdens warm weer. Als je op pad gaat om te wandelen, fietsen of een stad te verkennen zijn deze comfortabele en casual schoenen een goede keuze. Je kan de schoenen ook meenemen als je op vakantie gaat. Door de veters kun je de schoenen makkelijk aan en uitrekken als je bijvoorbeeld naar het strand of zwembad gaat. Dankzij de anti-slip zool zijn ze perfect voor een vakantie aan het water. Als je met een boot gaat varen hoef je niet bang te zijn dat je uitglijdt. Ook op andere gladde oppervlakken zoals natte vlonders of gladde rotsen kun je zo veilig lopen. Bij schoenen is het niet alleen fijn als ze lekker zitten, maar ook dat ze leuk staan. Je kunt deze bootschoenen eenvoudig combineren met diverse kledingstukken. Je hoeft daardoor niet lang na te denken over je outfit.