Oriëntatie in tuinen

In de zomer is het erg fijn om van je eigen tuin te genieten. Vooral als je de tuin precies hebt aangelegd zoals jij het mooi vindt. Het kan ook zijn dat je het juist moeilijk vindt om je tuin in te richten. Om inspiratie op te doen kun jij je oriënteren in verschillende tuinen. Er zijn meerdere manieren om op ideeën te komen voor de inrichting van je eigen tuin.

Een tour door tuinen in het buitenland

Ben jij nieuwsgierig naar prachtige tuinen in andere landen? Dan is een gardentour echt iets voor jou. Bij zo’n tour ga je meerdere dagen op pad om diverse tuinen te bezoeken. Zo krijg je binnen enkele dagen veel verschillende stijlen, planten en tuinindelingen te zien. Dit is niet alleen leuk als je op zoek bent naar inspiratie voor je eigen tuin, maar ook als je graag meer te weten komt over planten en het ontwerpen van een tuin. Deze tours vinden plaats in verschillende landen. Je kan bijvoorbeeld tuinen bezoeken in België. Bij de tours in België bezoek je diverse privétuinen, waarvan je sommigen normaal gesproken niet zou kunnen bezoeken. Enkele tuinen zijn aangelegd bij kastelen wat voor een unieke ervaring zorgt. Dankzij de veelzijdigheid van de Belgische tuinen krijg je in één tour zeer veel informatie en inspiratie. Tevens kun je tuinen bezoeken in Engeland. Als het om tuinen gaat denk je waarschijnlijk al snel aan Engeland met de prachtige klassieke tuinen. Het is dan ook geen wonder dat een tour door Engeland een echte must is voor tuinliefhebbers. Naast de gardentours in België en Engeland zijn er nog veel meer landen waar zulke tours georganiseerd worden. Het is zeker de moeite waard om te kijken welke tuinen in bepaalde landen bij jouw smaak aansluiten. Elk land heeft namelijk verschillende stijlen op het gebied van tuinen. Als je eenmaal thuis bent van een prachtige gardentour, dan kun je proberen om een stijl op eigen wijze na te maken in je eigen tuin.

Bezoek een tuincentra

Wil je de inspiratie liever dichter bij huis zoeken? Een zeer laagdrempelige manier om dit te doen is door een tuincentrum te bezoeken. Je zult hier waarschijnlijk geen voorbeelden van volledige tuinen zien, maar je kan wel ontdekken welke planten je mooi vindt en welke planten je goed kunt combineren. Het fijne aan een tuincentrum is dat je veel verschillende planten op één plek kunt bekijken. De kans is daardoor erg groot dat je meerdere leuke planten tegenkomt die je graag in je tuin zou willen hebben.

Bekijk programma’s op tv

Op tv zijn meerdere programma’s te vinden waarbij een tuin wordt opgeknapt of waarbij een volledig nieuwe tuin wordt aangelegd. Tevens zijn er programma’s waarbij men prachtige tuinen bezoekt die zijn aangelegd door een specialist. Deze programma’s zijn ideaal als je lekker thuis op de bank tuininspiratie op wil doen. Daarnaast kun je veel leren over het verzorgen van de planten en het aanleggen van mooie borders. Zo doe je niet alleen inspiratie op, maar je leert er ook van.