Plastic, kunststof of glas glazen! Horeca glazen komen in verschillende vormen en maten

Horeca glazen shoppen kan lastig zijn. Ga je voor milieubewust? Klantbeleving? Of veiligheid? Je kan een hele hoop vragen stellen wanneer het gaat om glazen shoppen. In dit stuk wordt er vooral gefocust op het shoppen van horeca glazen voor grote evenementen. 

Horeca glazen shoppen voor grote evenementen

Wanneer het weer tijd wordt voor grote evenementen ontstaan er altijd discussies over glas versus plastic. Volgens Koninklijke Horeca Nederland ligt de beslissing vaak bij de horecaondernemer zelf tot binnen zijn eigen zaak. Naar buiten lopen met een glazen biertje is in de meeste steden al niet meer van toepassing Tegenwoordig wordt het gevaarlijke glaswerk ingeruild voor veiligheidsglas.

Verschillende horeca glazen voor evenementen

Het maken van een keuze kan lastig zijn als je wilt schenken op grote evenementen. Het hangt sterk af wat voor evenement er plaatsvindt  en de glas past bij de doelgroep dat er op af komt. Eerder in dit stuk kwam het zogenaamde veiligheidsglas voorbij, maar wat is een veiligheidsglas?

 

Een veiligheidsglas heeft een warmtebehandeling ondergaan, dit houdt in dat het glas sterk wordt verhit en vervolgens gecontroleerd wordt afgekoeld. Deze behandeling zorgt ervoor dat het glas in duizend stukjes kapot valt wanneer het uit iemands hand glipt. Dit maakt de hand op schaaf of snijwonden aanzienlijk lager. Dit zou erg handig kunnen zijn op bijvoorbeeld zakelijke evenementen waar klasse wordt uitgestraald.

 

Een alternatief op de veiligheidsglazen zijn de kunststof glazen. Ze zijn gemaakt van polycarbonaat en hebben de uitstraling van echt glaswerk. Wanneer de kunststof glazen vallen zullen ze niet breken. Dit is handig voor op evenementen of op een terras.

 

Voor een grote festival is het nog altijd het best om te gaan voor de oude plastic bekers. Publiek dat er op af komt is op dat moment veel te druk met feesten, terug lopen naar de bar voor het afgeven van een glas spookt op dat moment echt niet door hun hoofd.

 

Wat voor horeca glazen je ook shoppen, kies je leverancier zorgvuldig uit.