PME Legend, kleding voor de man die tegen een stootje kan

PME Legend, het kledingmerk dat is geïnspireerd op de legendarische “cowboys van de luchtvaart”, de stoere piloten van het eerste uur die in hun “kisten” de vrachten naar de verste uithoeken van de wereld vervoerden. De omstandigheden, waarin in deze pioniers en hun legendarische Dakota’s DC3 “vrachtkisten” de meest uiteenlopende vrachten vervoerden, waren natuurlijk niet de gemakkelijkste. Van bevroren landingsbanen en temperaturen tot ver beneden het vriespunt tot twijfelachtige ‘landings-strips’ in de jungle; de omstandigheden waren vaak extreem. Onverwachte en gevaarlijke situaties moesten het hoofd worden geboden en oplossingen moesten worden gevonden om het allemaal tot een goed einde te brengen.

Werken onder dergelijke moeilijke omstandigheden vereiste comfortabele kleding die tegen een stootje kan en dat is precies wat de kleding van PME Legend vandaag de dag kenmerkt. De ontwerpers van PME nemen het avontuurlijke verleden van deze pioniers van de luchtvaart telkens weer als uitgangspunt voor de designs van hun nieuwe collectie. Dit is bijvoorbeeld ook te zien aan verrassende details, zoals bijvoorbeeld bij het Skymaster pilotenjack, waar de getapete naden van de gadget-zak verwijzen naar de warmtegeleidende tape waarmee de naden van de onconfortabele vrachtvliegtuigen werden afgedekt.

PME: kleding voor de man die weet wat hij wil

Vooral de pilotenjassen en jeans van de PME Legend collectie zijn in de modewereld een begrip geworden. Zij vormen de kern van de collectie, maar PME heeft de stoere pioniers van deze tijd nog veel meer te bieden. Spijkerjasjes, bodywarmers, blazers, shirts en polo’s, maar ook schoenen. Ook voor de ‘finishing touch’ heeft het merk een keur van accessoires in de collectie, zoals bijvoorbeeld een lekkere warme gebreide muts, leren riemen en handschoenen.

De PME collectie is uitermate geschikt voor het avontuur, maar kan ook op het werk, voor een dagje uit met de kinderen, of voor een avondje uit. Voor al die mannen die zich herkennen in stijl van de pioniers van de luchtvaart en op zoek zijn naar stevige, comfortabele eigentijdse casual, urban kleding met een perfecte pasvorm is de PME kleding ‘op het lijf geschreven’.

PME Legend: stoer van de Hollandse bodem

Als moderne brand is het merk is natuurlijk ook aanwezig op de social media. Wie een goede indruk wil krijgen waar PME Legend voor staat, wat het merk inspireert en welke uitstraling en gevoel het merk wil overdragen, kan de PME video’s op het PME Legend kanaal op Youtube bekijken. Je kunt er onder andere de PME Legend Bare Metal Jeans – Trilogy bekijken en er is zelfs een heuse online serie gemaakt over de PME Legend Commander jeans.

Voorheen bekend onder de naam Pall Mall, heeft dit Nederlandse kledingmerk voor mannen zich een vooraanstaande plaats in de wereld van de herenmode verworven. PME Legend maakt onderdeel uit van de eveneens Nederlandse modeketen Just Brands uit Badhoeverdorp. PME ontwerpt kleding voor de zelfbewuste moderne man die op zoek is naar avontuur en een uitdaging niet uit de weg gaat. Stoere, stevige eigentijdse herenkleding, natuurlijk van uitstekende kwaliteit en met een uitstekende pasvorm. Het fijne van PME is tevens dat de kleding ook in de grotere maten verkrijgbaar is. Zo zijn bijvoorbeeld de jeans verkrijgbaar tot met lengte maat 38 inch en taille maat 40, wat overeenkomt met XXXL.

Tagged on: ,