Slabbetjes: keuze is reuze

Een slabbetje is een slabbetje. Toch? Afgezien van de maat die het beste bij mijn kind past hoef ik toch nergens rekening mee te houden? Dat zou je denken, totdat blijkt dat slabbetjes in allerlei soorten en maten bestaan. Waar de ene fabrikant meer nadruk legt op design geeft de andere een slabbetje meerdere functies mee. Dus welke zou je moeten kiezen? Een overzicht van de populairste merken.

Slabbetjes merken

Het is zeer terecht wanneer je je afvraagt: ‘hoeveel kunnen slabbetjes nou in wezen van elkaar verschillen?’ Het antwoord zou je wellicht verbazen. Natuurlijk kan een merk zich in een bepaalde doelgroep specialiseren. Dat kan bijvoorbeeld een leeftijdscategorie zijn. Bovendien worden per merk slabbetjes van de meest uiteenlopende materialen gemaakt.

Bandana’s

Ontwerpers gebruiken verschillende stoffen om hun bandana slabben te produceren. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen die veel kwijlen, zoals wanneer hun tandjes door beginnen te komen. Een Jollein slab in bandana vorm is bijvoorbeeld van 100% katoen gemaakt omdat het zo goed absorbeert. Anderzijds is een Bibetta slab gemaakt van een zeer zachte en lichte stof die juist afstotend werkt. Voor een ruime keuze aan diverse soorten is een Silly Billyz slab zeker het overwegen waard. Van dit merk kun je verscheidene leuke bandana slabbetjes kopen die van verschillende materialen zijn gemaakt. Zoals de exemplaren van Jollein zitten hier katoenen versies bij maar ook fleece of velours als basismateriaal is mogelijk. In de Silly Billyz bandana’s is ook nog eens een stofje verwerkt dat geen vocht doorlaat.

Andere soorten

Ondanks de hoge kwaliteit van alle hier genoemde merken is de diversiteit van Silly Billyz toch wel het hoogst. Van dit merk zijn zowel slabbetjes voor de allerkleinsten als modellen voor kinderen in de groei verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Ook voor oudere kinderen en volwassenen valt er genoeg te kiezen. Dit kunnen mensen met een beperking zijn voor wie zelfstandig eten moeilijk is. Daarom zijn grote maten van Silly Billyz slabben volop verkrijgbaar.

Verder heeft Silly Billyz diverse slabbetjes voor baby’s en peuters in de groei. Ook exemplaren voor kinderen die geheel zelfstandig eten nog een hele uitdaging vinden bestaan er geschikte oplossingen. Zo beschermt een slab met lange mouwen tegen vlekken op de armen of mouwen van het kind. Is dit niet genoeg? Kies dan voor de messy eater variant, waarbij ook de bovenbenen worden beschermd tegen vlekken van etensresten. De Silly Billyz slabben zijn in verschillende leuke kleuren verkrijgbaar en heel eenvoudig schoon te maken.

Gebruiksvriendelijke slabben

Als je kiest voor wat zachtere, minder in het oog springende tinten, dan past een Koeka slab misschien wel in je straatje. Deze is in verschillende vormen en modellen verkrijgbaar. En wie echt alles in één zoekt kan met een Tommie Tippee slab goed uit de voeten. Deze staat in Nederland bekend als de Closer to Nature oprolslab. Je kunt deze slabben in verschillende felle kleuren uitkiezen. De slabben van dit merk zijn vervaardigd uit rubber en daarmee zijn ze redelijk uniek in hun soort. Bovendien hebben ze een opvangbakje, zijn ze gemakkelijk op te rollen en op te bergen en kunnen ook nog eens in de afwasmachine gereinigd worden! Gebruiksvriendelijker wordt het niet.

De juiste keuze (is reuze)

Zodra je een geschikt slabbetje wilt gaan uitkiezen zijn er voornamelijk drie zaken waarmee je rekening moet houden: maat, functie en design. Want het oog wil ook wat, natuurlijk. Belangrijker is echter dat het slabbetje ongelukken voorkomt die de drager kan veroorzaken. Met dat in het achterhoofd kun je bijvoorbeeld bepalen of een slab met lange mouwen en/of een opvangbakje geschikt zouden zijn. En natuurlijk kun je een slabbetje uitkiezen in de favoriete kleur van je kindje. Of van jezelf, als je kroost nog te jong is om daarin zelf een beslissing te nemen. Er zijn in ieder geval genoeg opties. Met deze inzichten maak je hopelijk de juiste keuze!