Voetreflex Veenendaal wat is dat precies?

De voetreflex massage is gebaseerd op de veronderstelling dat lichaamsorganen en -gebieden vertegenwoordigd zijn op bepaalde plekken van de voeten. De rechterhelft van het lichaam wordt voorgesteld op de rechtervoet en de linkerhelft op de linkervoet. Als men de zone van de voet masseert die verbonden is met een bepaald orgaan, wordt verondersteld dat dit een positief effect heeft op dat orgaan, het wordt gestimuleerd door de voetreflex massage in Veenendaal en wordt op een gezondheidsbevorderende manier beïnvloed. Als het deel van de voet dat verband houdt met het orgaan pijnlijk is, wijst dit op een ziekte in het overeenkomstige deel van het lichaam. De algemene effecten van voetreflexologie zijn ontspanning, verhoogde bloedsomloop, stimulering van het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen, alsmede een positief effect op geest en ziel.

Blokkades kunnen worden opgeheven

Blokkades in de stroom van levensenergie die ziekte bevorderen of door ziekte zijn veroorzaakt, zouden door deze massage moeten kunnen worden opgeheven. De voetreflex massage behoort tot de holistische therapiemethoden vanwege de veelomvattende werking. Net als bij andere alternatieve geneeswijzen leidt voetreflexologie soms tot een verergering van de symptomen van de behandelde ziekte (initiële verergering).

Tijdens de voetreflex massage wordt niet alleen de voetzool gemasseerd, maar ook andere delen van de voet. Er worden speciale greeptechnieken gebruikt, de kracht van de massage moet individueel aan de patiënt worden aangepast. De eerste behandeling van een persoon duurt ongeveer een uur, bij verdere toepassingen wordt de tijd verkort. Na de behandeling moet de patiënt ongeveer een kwartier rusten.

Wanneer mag voetreflex massage niet worden toegepast?

Een voetreflex massage mag niet worden uitgevoerd in geval van ontsteking van de bloedvaten van de benen. Maar ook niet bij belangrijke beschadigingen van de voeten. Of bij besmettelijke ziekten, hoog-risico zwangerschappen, alsmede direct na operaties.

Zelf toepassen is ook mogelijk

De voetreflexzonemassage kan zonder problemen zelf worden aangeleerd en thuis worden uitgevoerd, hiervoor bestaat beschrijvende literatuur. In de moderne tijd heeft de alternatieve medische technologie ook diverse apparaten ontwikkeld voor voetmassage zonder de handen van therapeuten.

De voetreflexzonemassage kan ook worden gecombineerd met diverse andere geneeswijzen. Het wordt gebruikt voor een grote verscheidenheid van klachten van het lichaam. Mogelijke toepassingen zijn stress, pijn, slaapstoornissen, gewrichtsproblemen, maag- en darmklachten of stofwisselingsstoornissen.