Waar zijn tandenragers goed voor?

Wat veel mensen niet weten is dat er meer komt kijken bij een gezond gebit dan poetsen twee keer per dag. Je tandarts zal het je vaak vertellen, je moet gaan flossen! Veel mensen liegen hierover bij een tandarts bezoek. Dit is niet langer nodig. Het beginnen met flossen zorgt er niet alleen voor dat je een goede beurt bij de tandarts maakt maar zorgt ook voor een mooi en gezond gebit. Gezonde tanden zullen zorgen voor een mooie lach en een gezond gebit. Bij het flossen maak je plekken schoon waar je met een borstel nooit bij zal kunnen komen. Met een stoker, tandenragers of flosdraadje kan je vuil weghalen dat is blijven zitten. Door het verwijderen van dit vuil heb je minder kans op gaatjes en andere bijbehorende klachten. 

De voordelen van ragers

Zoals hiervoor besproken hebben stokers, flos draadjes en ragers veel voordelen voor de mond en tandverzorging. Het gebit wordt een stuk schoner waardoor er minder kans is op gaatjes of andere kwaaltjes. De ragers kunnen je het beste hierbij helpen. Stokers zijn de meest bekende en misschien wel oudste manier van tanden flossen. De meeste stokers zijn van hout of plastic. Ze hebben allemaal dezelfde vorm en kunnen erg hard of ruw zijn voor sommige mensen Flos Draadjes kunnen ook vrij hard en ruw zijn. Flosdraad vinden mensen ook vaak lastiger en onhandiger te gebruiken. De ragers zijn een stuk zachter en nemen veel oppervlakte mee als ze door de spleet tussen de tanden heen zijn. De stokers lopen op een bepaald moment vast en de flos draadjes zullen maar weinig oppervlakte meenemen.

Wat kan ik nog meer doen voor mijn gebit?

Met poetsen en flossen elke dag zullen je gebit veel verbeteren maar er is nog meer dat je kan doen voor je gebit. Het gebruiken van een tongschraper is een makkelijke manier om je mond schoon en gezond te houden. Door het schoonmaken van de tong blijft er minder vuil achter in je mond en wordt je adem schooner.