Waarom gebruik je Nutridrink drinkvoeding?

Goed en gevarieerd eten is van essentieel belang voor uw gezondheid. Maar soms lukt het niet om met normale voeding voldoende calorieën en voedingsstoffen binnen te krijgen. Het kan ook zijn dat u (tijdelijk) niet in staat bent om te eten zoals u dat normaal gewend bent. Bijvoorbeeld wanneer u een gedeeltelijke of algehele gebitsextractie heeft ondergaan, problemen heeft met slikken (dysfagie), of door een operatie erg veel bent afgevallen en weer moet aansterken. Ook mensen met kanker, (erfelijke) stofwisselingsziekten, spijsverteringsproblemen, anorexia of een verminderde eetlust hebben vaak een tekort aan calorieën en/of voedingsstoffen. In dergelijke gevallen kan Nutridrink drinkvoeding van Nutricia helpen om toch de benodigde calorieën en voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat zit er in Nutridrink drinkvoeding?

Nutridrink drinkvoeding is een flesje met vloeibare voeding, waar extra calorieën, vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten aan zijn toegevoegd. De drinkvoeding is verkrijgbaar op basis van melk, yoghurt of sap. Er is tevens een soep-variant verkrijgbaar.

Hoe moet ik het gebruiken?

De drinkvoeding kan gebruikt worden als aanvulling op of vervanging van gewone maaltijden. Hoeveel flesjes u per dag mag consumeren is afhankelijk van uw gewicht, lengte, geslacht en leeftijd. Ook de reden waarom u de drinkvoeding gebruikt is een belangrijke factor. Uw arts of diëtist zal u voorschrijven hoeveel flesjes Nutridrink drinkvoeding u dagelijks mag gebruiken, en wat u daarnaast nog kunt eten en/of drinken.

Mensen die echt niet normaal kunnen eten of bijvoorbeeld zwaar ondervoed zijn, kunnen behoefte hebben aan extra voedingsstoffen. Daarom levert Nutricia ook speciale Modules; poeders met één bepaalde voedingsstof (bijvoorbeeld vezels of eiwitten), waarmee de drinkvoeding kan worden verrijkt of verdikt. Deze modules kunnen zowel aan koude als warme gerechten worden toegevoegd. Ook hierbij is het belangrijk dat u zich aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheden houdt.

Welke smaken zijn er verkrijgbaar?

Nutricia Nutridrink drinkvoeding is verkrijgbaar bij uw apotheek en wordt geleverd in een breed scala aan smaken. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld banaan, bosvruchten, frambozen, chocolade, mokka en vanille. U krijgt dus niet alleen alle calorieën en voedingstoffen binnen die u nodig heeft, maar kunt ook lekker variëren met verschillende smaken. Voor nog meer variatie kunt u de drinkvoeding op sapbasis invriezen en daarna uitlepelen als een ijsje. De chocolade-variant kunt u ook opwarmen alsof het gewone warme chocolademelk is.

Wordt Nutridrink drinkvoeding vergoed door mijn zorgverzekering?

Wanneer uw arts of diëtist drinkvoeding voorschrijft, wordt Nutridrink drinkvoeding in bepaalde gevallen vergoed door uw zorgverzekering. Of het in uw geval ook wordt vergoed, is afhankelijk van de aard van uw probleem en uw zorgverzekering. We raden u dan ook aan om de polisvoorwaarden van uw verzekering door te lezen. U kunt natuurlijk ook gewoon even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar – deze kan u hier meer over vertellen.