Waarom MKB energie

Als eigen ondernemer kan je energie zakelijk afsluiten en aanspraak maken op allerlei fiscale voordelen. Maar is het gebruiken van MKB energie wel de beste optie voor jouw bedrijf? In dit stuk wordt jou vertelt wat je hierover zou moeten weten om je keuze te maken.

Fiscaal voordeel van MKB energie

Wanneer je gebruikmaakt van zakelijke energie, ondervind je daar fiscale voordelen aan. Energiekosten betaal je namelijk inclusief BTW, bij zakelijke energiekosten mag je maandelijks de BTW verrekenen. Dit is zowel voor grote als kleine ondernemers erg interessant.

Klein en groot verbruik aan MKB energie

Bij afname van zakelijke energie wordt er onderscheid gemaakt tussen kleun en grootverbruik. Wanneer bedrijven vallen onder kleinverbruik hebben zij een lagere afname en kunnen daarom een kleinere pakket afsluiten. Grote bedrijven daarentegen moeten een minimale hoeveelheid afnemen, toch wordt hun energiecontract op maat afgestemd. 

Meerjarige MKB energie contract

Zakelijke energie contracten worden over het algemeen voor meerdere jaren afgesloten. Op die manier ben je voor een aantal jaar zeker van de kostend die je spendeert aan gas en elektra. Prijzen op contracten staan vrijwel altijd vast, kun je rekenen op dezelfde kosten. Je mag er dus vanuit gaan dat kosten niet worden verhoogd wanneer de algemene marktprijs stijgt.

Nadeel van MKB energie

Wanneer je als bedrijf verhuisd naar een ander pand, brengt het een hoop papierwerk met zich mee. Het vraagt veel tijd voor het invullen van alle formulieren en wijzigen van belangrijke documenten.

Daarnaast ben je gebonden aan een minimale afname, bij particuliere contracten zit je niet vast aan een minimum aantal kWh en kubieke meter gas per jaar. Als je van jezelf weet dat je niet veel gebruikt is het misschien niet handig je bedrijf vast te zetten aan een pakket die hoger uitkomt dan jouw verbruikt, mits dit goedkoper uitkomt. Maak daarom een goede overweging.

MBK energie kan goed uitpakken mits goed uitgezocht.