Wat is klein materiaal voor in de horeca?

Klein materiaal voor de horeca zijn keukenaccessoires dat niet wordt aangesloten aan gas of elektra. Denk aan tafel porselein, dienbladen snijplanken, glazen enz. Klein materiaal is iets waar je als horecaondernemer goed over na moet denken omdat het een groot deel van je onderneming zal weergeven.

 

Waar je aan moet denken bij klein materiaal voor jouw horeca onderneming

Zoals hiervoor aangegeven is het erg belangrijk om goed over je klein materiaal na te denken, je klanten worden er namelijk het meest mee geconfronteerd.  Klein materiaal geeft sfeer aan jouw horeca onderneming, denk dus goed na in wat voor sferen jij je gast binnen laat komen.

 

Klein onderzoek naar klein materiaal voor jouw horeca onderneming

Voor je gericht kan gaan zoeken is het handig een moodboard te maken zodat jij weet in welke sferen je op zoek kan gaan. Denk hierbij aan de customer journey van jouw klant, treed in de schoenen van jouw klant en loop na wat jouw klant tegenkomt van begin tot eind. Wat ziet mijn klant? Wat voor gevoel krijgt mijn klant wanneer hij/zij binnen stapt? Vraag aan vrienden of kennissen om dezelfde stappen in de customer journey als jij te doorlopen, laat je vooral inspireren door waarnemingen van buitenstaanders.

 

Leverancier kiezen voor jouw klein materiaal in de horeca

Omdat je de juiste toon en sferen wilt neerzetten binnen jouw onderneming kan het soms lastig zijn om gepaste accessoires bij elkaar te zoeken. Een goede vooronderzoek naar de juiste leverancier zal je enorm veel tijd besparen. Een goede leverancier met uitgebreid assortiment kan vaak een redder in nood zijn, de kans is groot dat zij verschillende producten leveren in de sferen waar jij op dat moment naar op zoek bent. Zo kan je alles op één plek aanschaffen en wellicht haal je er in de toekomst mooie voordelen uit.