Wat is mimosa hostilis en welke gezondheidsvoordelen heeft het?

De mimosa hostilis is een van de meest populaire producten van dit moment Het is ook in de volksmond bekend als Mimosa tenuiflora, evenals Mimosa jurema. De wortel van dit kruid speelt een effectieve rol in de geschiedenis. Het is het kruid dat wordt gebruikt als een brouwsel dat oraal wordt ingenomen. De effecten kunnen behoorlijk sterk zijn, maar ook gevaarlijk als ze op de verkeerde manier worden gebruikt.

Boom van de huid

Mimosa Hostilis is door de geschiedenis heen om verschillende redenen gebruikt. De plant wordt ook wel “Boom van de huid” genoemd omdat het veel gezondheidsvoordelen voor de huid heeft. In de 10e eeuw gebruikten Maya-genezers het schorspoeder al op de huid. In 1984 veroorzaakte de explosie van een gasfabriek meer dan 3.000 slachtoffers met brandwonden. Bij gebrek aan medicatie stelde het Rode Kruis voor om de schors van deze boom op wonden te gebruiken. De resultaten verbaasden de doctoren. Vandaag de dag kunnen we ook zelf Mimosa Hostilis kopen.

Waar wordt Mimosa Hostilis voor gebruikt?

Het versterkt de hoofdhuid: een van de toepassingen of eigenschappen van deze plant ligt in het feit dat het mensen met zwak of beschadigt haar in staat stelt om kracht en volume te herstellen door het gebruik van deze plant.

Verjongt de huid: het heeft antioxiderende eigenschappen waardoor we de kwaliteit en stevigheid van een gezonde huid herstellen met een veel jeugdiger uiterlijk als resultaat.

Genezende effecten: het is bewezen dat de mimosa hostilis een plant is die meerdere voordelen biedt bij de behandeling van wonden, vooral in relatie tot het genezingsproces van de huid.

Hulp bij huidproblemen: een ander gebruik en voordelen van deze plant zijn gerelateerd aan de huid, naast verjonging helpt deze plant bij het behandelen van brandwonden, puistjes en acne.

Het helpt het immuunsysteem: het is aangetoond dat deze plant eigenschappen heeft die functioneren als een antibioticum in het systeem van de mens, waardoor het kan worden gebruikt om het immuunsysteem van mensen te versterken, naast het behandelen van ziekten zoals griep.

Het wonderdrankje

Maar hoewel mimosa hostilis vaak is gebruikt vanwege zijn genezende eigenschappen, ligt de grootste interesse in het product in het feit dat het een van de hoofdingrediënten is om een ​​mengsel te bereiden dat lijkt op ayahuasca, maar het wordt ook gebruikt als een op zichzelf staand geestverruimend product.