Zakelijk leasen? Dit zijn de mogelijkheden

Jaarlijks kiezen vele ondernemers en werknemers voor zakelijk leasen. In plaats van de aanschaf van een auto waarbij je in een keer veel geld besteed, betaal je maandelijks voor het gebruik van de auto. Daarnaast kan zakelijk leasen ook nog eens belasting voordelen opleveren door de regels voor bijtelling. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de verschillende manieren van zakelijk leasen die mogelijk zijn en wat de voordelen daarvan zijn. Dit zijn een aantal populaire mogelijkheden op een rijtje!

Elektrisch leasen

Door te kiezen voor elektrisch leasen voor zakelijk gebruik krijg je diverse voordelen. Zo beperk je door de keuze van elektrisch impact op het milieu, maar daarnaast zijn er ook belasting technisch een aantal voordelen te benoemen. De bijtelling voor elektrische auto’s ligt namelijk erg laag, en je betaalt ook nog eens geen wegenbelasting. Aangezien de elektrische auto’s steeds betere accu’s krijgen kun je tegenwoordig ver rijden zonder dat je tussentijds hoeft op te laden. Bovendien zijn in Nederland steeds meer laadpalen te vinden waardoor je nooit meer lang hoeft te zoeken voor je je auto kan opladen.

Bedrijfswagen leasen

Ook wanneer je een grotere bedrijfswagen wil leasen zijn er volop mogelijkheden. Zo kun je een busje leasen om personeel of bedrijfsmaterialen in te kunnen vervoeren. Er zijn hierbij ook mogelijkheden voor short lease, waardoor je niet voor langere tijd vastzit aan een contract. Dit is vooral handig wanneer je bedrijf nog risico’s met zich mee brengt. 

Occasion leasen

Tot slot is een populaire manier van zakelijk leasen door te kiezen voor een tweedehands auto.  Een occasion leasen heeft als grootste voordeel dat de kosten maandelijks lager liggen dan bij een nieuwe auto. Waar je hierbij wel moet denken is dat je minder keuze hebt dan wanneer een je kiest voor het zakelijk leasen van een nieuwe auto. Er is maar een beperkt aanbod beschikbaar, en daarom moet je ook sneller beslissen bij deze markt van tweedehands auto’s. Overigens zijn occasions tegenwoordig over het algemeen in zeer goede staat en vaak slechtst enkele jaren gebruikt. 

Naast deze vormen zijn er meer vormen van (zakelijk) leasen mogelijk. Voor een compleet overzicht met voordelen kun je terecht bij een leasemaatschappij, waar ze je op persoonlijk niveau kunnen helpen met de meest voordelige optie voor jou!