Zo kies je de juiste occasion

Het afgelopen jaar zijn er enorm veel occasions verkocht, terwijl de verkoop van nieuwe auto’s juist minder werd. Occasions zijn niet voor niets populair, je betaalt een stuk minder voor een auto en de kwaliteit van occasions is tegenwoordig extreem goed! Daarnaast kun je van vrijwel elk type auto wel een occasion vinden, ook als je op zoek bent naar mooie Mercedes Benz Occasions bijvoorbeeld heb je ruime keuze. Maar, juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn vragen mensen zich nog wel eens af hoe je de juiste keuze maakt. Het kost dan wel minder dan een nieuwe auto, maar het blijft een grote uitgave! Een aantal tips staan hier op een rijtje.

Betrouwbare verkoper

De keuze voor een occasion maak je na een goede afweging. Een betrouwbare verkopende partij kan je helpen bij het maken van de keuze voor je auto. Het voordeel van een autodealer boven een particulier is dat je hier vaak kortingen krijgt en zij bovendien experts zijn op het gebied van auto’s. Daarnaast kun je op internet op zoek naar betrouwbare autodealers. Door het zoeken naar reviews op internet en door te vragen naar referenties kom je er achter of je te maken hebt met een betrouwbare verkoper. Sommige verkopers hanteren nog al een agressieve verkoopstrategie. Wees je hiervan bewust en laat je dan ook nooit zomaar ergens inpraten. Je bent nergens toe verplicht en hebt altijd de mogelijkheid om nog even na te denken voor een aankoop.

Testrit

Wanneer je een auto op het oog hebt maak je vanzelfsprekend ook een testrit. Tijdens deze rit kun je aanvoelen hoe de auto rijdt, maar ook waar mogelijke gebreken zitten. Rij daarom een langer stuk met de auto, niet alleen in de buurt van de dealer, maar ook over de snelweg en langs het bos. Op deze manier kom je er achter of de auto ook geschikt is voor deze verschillende omgevingen. 

Controleer de geschiedenis van de auto

Via het RDW is het mogelijk om de geschiedenis van de auto, zoals de kilometerstand op te vragen. Dit is belangrijk omdat in het verleden wel eens geknoeid is met kilometerstanden van occasions. Als je nog steeds onzeker bent over de aanschaf van een bolide kun je terecht bij een autodealer van het merk naar je interesse. Zo kan je naar de Volvo dealer om daar geïnformeerd te worden over specifiek het merk van jouw voorkeur. Hier kennen ze hun eigen auto’s het beste, en kun je dus ook zeer goed geïnformeerd worden.