Zomerkleding voor de man

De zomer is weer in het land en dat betekent ook een hele aanpassing wat de garderobe betreft. Weg met die zware, donkere, logge kleren. Het is tijd om plezier te maken en ten volle te genieten van de zomer zoals het hoort: in een stijlvolle outfit waarin je je goed voelt, ook met een maatje meer.

Piekfijn gekleed gaan? Het kan

Mannen met een maatje meer hebben al snel de neiging om ook in de zomer het te houden bij hun winterkleding. Het resultaat? Dat is eerlijk gezegd toch een beetje potsierlijk. Donkere, zware kleding waarin het duidelijk niet gemakkelijk toeven is. Nochtans hoeft een maatje meer absoluut niet te betekenen dat je niet piekfijn gekleed over straat kunt gaan. Zelfs in de zomer wanneer meer bloot bijna een noodzaak is valt er fantastisch leuke zomerkleding te ontdekken voor de man met een maatje meer. Grote maten herenkleding staat niet gelijk aan lelijke kleding.

Enkele gouden tips

– Breng wat kleur in het leven
De traditionele wijsheid bij zowel mannen als vrouwen met een maatje meer is altijd: zwart, zwart en nog eens zwart. Het is dan ook een kleur die goed afslankt. Maar om dat nu winter, lente, herfst en zomer te moeten dragen? Nog afgezien van het feit dat zwart ook een zeer afstandelijke kleur is kunnen we ons de vraag stellen of het wel echt zo goed afslankt als vaak gedacht wordt. Het is immers ook zo dat zwart goed de contouren van een vorm duidelijk maakt. Ga dan ook gerust voor wat meer kleur in het leven tijdens de zomer. Wat dacht je bijvoorbeeld van blauw of bordeaux?

 

– Let niet te veel op de maat
Zo goed als iedereen is geobsedeerd door de maat. Een maatje meer of een maatje minder lijkt soms wel heiligmakend. Nochtans is de maat ondergeschikt aan hoe het voor jou aanvoelt. Ga voor kleren die jou goed passen zonder te letten op de maat. Wat is goed passen dan exact? Dat is kleding die niet te strak zit maar ook niet te los. Te losse kleding geeft een verwijdend effect en te strakke kleding is voor eender welke maat potsierlijk.

 

– Overhemden
Mannen met een maatje meer laten al veel te snel al hun gevoel voor stijl varen. Dat terwijl dat echt niet nodig is. Een overhemd kan nog altijd mooi zijn en de hele look tot op een ander niveau brengen. Bovendien is er toch ook zo goed als niets dat meer de zomer uitstraalt dan een leuk overhemd? Grote maten overhemden bieden vandaag de dag een enorm assortiment aan keuzes aan. Ga echter niet als een kip zonder kop op zoek naar het beste overhemd. Opteer voor luchtige stoffen. Het is nu eenmaal een gegeven dat mannen met een maatje meer heviger transpireren dan de slanke exemplaren. Lichte stoffen zoals katoen, linnen en meer zijn daar een goede oplossing voor.

 

– De V-hals
De zomer staat natuurlijk niet enkel voor overhemden maar ook voor t-shirts en plezier. Wil je als man met een maatje meer kiezen voor een t-shirt? Dan is het aangewezen om te gaan voor een shirt met V-hals. Een V-hals geeft meer ruimte vrij rond de borst wat niet enkel aangenamer doet ademen maar ook het bovenlichaam een langere indruk geeft: ideaal toch?

De zomer hoort een feest te zijn voor iedereen: of je nu gezegend bent met de perfecte maten of toch net een maatje meer hebt. Laat je dan ook niet beperken tot altijd dezelfde outfits. Grote maten herenkleding zorgen ervoor dat de optie tot verandering er is.

Tagged on: ,